Rektors brev

Hej alla vårdnadshavare med barn på Polacksbackens skola!

Jag hoppas få träffa flera av er inom en relativt snar framtid, då jag kommer att arbeta som biträdande rektor för Polacksbacken från och med måndag 2018-08-13. Jag kommer att dela min tid mellan Vaksalaskolan och Polacksbacken. På Vaksalaskolan är vi tre skolledare. Pär Ellmin är rektor, Laila Oskarsson-Ljungman är biträdande rektor med ansvar för grundskolans äldre åldrar och jag ansvarar för de yngre åldrarna på skolan. Det passar därför extra bra att kombinera mitt nuvarande ansvarsområde med Polacksbacken, då det kommer att finnas möjligheter för samarbeten på olika sätt.

Jag har under det senaste året följt Erika Norstedts arbete med att bygga upp verksamheten på Polacksbacken och sett vilket gott arbete hon gjort. Hon har hela tiden pratat varmt om skolan vilket gjort mig nyfiken och intresserad. När möjligheten kom att få arbeta på Polacksbacken blev jag väldigt glad över att vi på Vaksalaskolan fick uppdraget! Det kändes som något som passar mig perfekt!

Idag har Erika berättat mer om skolan och jag kan se hur mycket som hänt under läsåret som varit. Jag hoppas att vi, personalen på Polacksbackens skola, ni vårdnadshavare, alla elever och jag tillsammans ska kunna fortsätta det positiva arbetet även framöver.

Lite om mig

Jag vill gärna passa på att berätta lite mer om mig själv så att ni vet vem jag är i stora drag. Tidigare arbetade jag som lärare på en mindre skola, Nåntunaskolan, strax söder om Uppsala. Det var en mycket trevlig arbetsplats och jag arbetade där i drygt 12 år med elever i åk F-5. När jag fick frågan från min dåvarande rektor om att kombinera lärartjänsten med att arbeta som biträdande rektor tyckte jag att det lät väldigt spännande och tackade ja. Det ledde i sin tur till att jag började rektorsutbildningen, som jag blev klar med i maj 2016. Under utbildningstiden ville jag arbeta mer som skolledare och släppa lärarrollen då det var skolledaruppdraget jag tyckte kändes extra roligt och valde att gå till Vaksalaskolan. Där har jag nu arbetat i tre år och har precis inlett mitt fjärde läsår.

Jag ser mycket fram mot att arbeta på Polacksbacken och att få ta vid där Erika slutar. Jag ser också fram mot att få vara en del i att bygga upp något som kan vara en grund inför övergången till Rosendals grundskola.

Vi kommer att kalla till föräldramöte en bit in på terminen och då kommer jag att kunna berätta mer om skolans satsningsområden inför läsåret 2018-2019 och även presentera mig själv lite mer utförligt. Om ni har några frågor innan dess är ni välkomna att höra av er till mig via mail eller telefon. Jag kan vara svår att få tag på i telefonen, men om jag inte svarar kan ni skicka ett sms med namn och ärende så ringer jag upp så snart jag har möjlighet.

Varma hälsningar

Torun Paulsson, biträdande rektor Polacksbackens skola Torun.paulsson@uppsala.se

17 september 2018